HubSpot CRM-implementering

 • Kunde Smedvig Eiendom
 • Prosjekt HubSpot CRM-implementering og migrering
 • År 2024

Leveranse

Datavarehus-integrasjon Migrering Implementering Opplæring Support og forvaltning

Teknologi

HubSpot Oneflow Fenistra

Smedvig Eiendom er en av Norges mest innovative eiendomsutviklere, og er en del av et familieeid konsern som i over 100 år har investert aktivt i forretningsmuligheter som skaper varig verdi. Med hovedkontor i Stavanger, utvikler og forvalter Smedvig Eiendom ulike eiendommer i Stavanger, Hamar, Lillehammer, samt i Storbritannia.

Utfordringen

Smedvig Eiendom har brukt Lime CRM som sin CRM-løsning (on-prem, altså ikke i skyen) i 9 år. Lime har også vært integrert med systemet, Fenistra — en programvare for å automatisere og digitalisere prosesser for eiendomsforvaltning gjennom et datavarehus. For å holde tritt med moderne løsninger, sikre bedre skalerbarhet og redusere vedlikeholdskostnader var det et ønske om å flytte over på en skybasert løsning. 


Behov

 • Et moderne, skybasert CRM med omfattende markedsførings- og salgsfunksjonalitet.

 • Et CRM som må kunne integreres med Fenistra (systemet som brukes for eiendomsforvaltning).

 • Data som kommer fra Fenistra til CRM skal være klare til bruk for salg/markedsføringsaktiviteter, automatisering og rapportering.

 • Automatisere arbeidsprosesser.


Løsningen

Løsningen ble HubSpot, en plattform som samler CRM, salg, markedsføring, kundeservice, arbeidsflyter, nettsideforvaltning og mer i ett og samme system. Plattformen har åpne API-er og kan enkelt integreres med andre systemer gjennom tilgjengelige integrasjoner fra Marketplace eller ved å utvikles fra grunn.

TRY Dig har hjulpet Smedvig Eiendom med å migrere fra Lime til HubSpot, samt implementert ny løsning som er integrert med Fenistra gjennom et datavarehus. Gjennom “custom objects” har vi opprettet egne objekter som representerer bygg, kontrakter og kontraktsobjekter, i tillegg til standardobjektene som finnes i HubSpot, slik som kontakt, selskap og avtale. 

I tillegg har Smedvig Eiendom valgt Oneflow for å enkelt kunne lage smarte kontrakter som benytter seg av data fra HubSpot, og er integrert med salgsprosessen og salgstrakten i HubSpot gjennom en Marketplace-integrasjon. 

Resultat

I dag sitter Smedvig Eiendom med et CRM-system som tilrettelegger for effektive forretningsprosesser innen kundepleie og salg, samt rapportering til ledelsen og styret. Den nye løsningen inneholder også enkel rapportering og god oversikt over alle leieforhold i de ulike porteføljene, kontraktsutløp, salgsprosesser, ledige arealer og mye mer. I tillegg blir utsendelser av nyhetsbrev, og invitasjoner til arrangementer forenklet, samt mulighet til å håndtere sosiale medier på tvers av porteføljer.

Det har vært krevende å få på plass et nytt CRM-system, men vi ser absolutt at dette systemet bidrar til økt effektivitet, kontroll og profesjonalitet opp mot våre kunder. Hubspot gir gode muligheter for å implementere våre arbeidsprosesser, og vi ser frem til å utforske mer av dette i tiden som kommer sammen med TRY Dig.

Karen Lærdal Skuland

Markedssjef i Smedvig Eiendom

 • image

Fenistra

Fenistra forenkler og automatiserer forvaltningen av næringsbygg for både utleier og leietaker. Med Fenistra holder systemet rede på dine viktigste data som kan hentes frem i dashboards eller du kan raskt hente frem detaljer. Ved å bruke Fenistra forvaltningssystem vet du at du alltid oppfyller alle regler, forskrifter og krav. Et standardisert system som passer for både store og små eiendomsrelaterte virksomheter.

Les mer her.

Oneflow

Med Oneflow kan du bytte ut alle verktøyene du bruker for å få en kontrakt signert. Unngå flere versjoner av filer, lange e-posttråder, og hopp mellom ulike plattformer. Automatiser hele kontraktsprosessen – fra utforming til signering og administrasjon.

Med Oneflow-integrasjonen kan du skape kontrakter på tvers av alle objekter i HubSpot, inkludert deals, selskaper og kontakter.

Les mer her.

Kontaktpersoner

 • Selina Grythe

  Selina Grythe

  TRY Dig

  HubSpot-rådgiver med prosjektansvar

 • Mariana Mehedyniuk

  Mariana Mehedyniuk

  TRY Dig

  HubSpot-rådgiver

Arbeider

Mye har skjedd siden 1998, og selv om vi har laget mange reklamefilmer så har vi laget veldig mye annet vi er stolte av også. Derfor har vi bygget et univers med arbeider du kan utforske.