Utfordring

IKEA lanserte tidligere “The Trash Collection 2021,” der ekte IKEA-søppel spilte hovedrollen. Den ærlige innfallsvinkelen leverte så gode resultater at IKEA Norge fikk oppdraget om å produsere en internasjonal oppfølger. Dette skulle også være en av flere kampanjer som forteller om IKEA sitt overordnede mål om å bli 100 prosent sirkulære innen 2030. 


Løsning

Der den originale kampanjen fokuserer på IKEA-møbler som har havnet på dynga, handlet oppfølgeren om alle historiene og grunnene til at man ikke trenger møblene sine lenger. Sammen med produksjonsselskapet Aparant samlet TRY inn ekte møbler fra alt fra skilsmisser, dødsbo, nybakte småbarnsforeldre fra folk som rett å slett var lei av møblene sine. 
 
Kampanjen skulle vise at det finnes mange grunner til at man ikke trenger møblene sine lenger. Den skulle også vise ekte og ærlige følelser og historier om faktiske opp- og nedturer som har ført til møbler som ikke lenger er i bruk, men også vise at møbler ikke skal, eller trenger og kastes av den grunn. Uttakene skulle oppfordre mennesker til å gi møbler et nytt liv, og sjansen til å bli solgt til en ny eier. Dette ble til “The Life Collection 2022” og de innsamlede møblene ble solgt i IKEAs Gjenbruksbutikker. 

 

Verdi

Det var IKEA globalt som hadde bestilt kampanjen, og den ble rullet i flere markeder. Både “The Trash Collection 2021” og “The Life Collection 2022” har totalt  skapt enorme resultater på alt fra merkevare- og bærekraft parameter, til mer aktiverende KPIer. IKEA Norge sine kampanjer har også blitt anerkjent som “best practice” av IKEA internasjonalt.