Hvorfor nettsiden din kan bli din viktigste (og rimeligste) ansatt

Visste du at ifølge Google er 75 % av en B2B-kjøpsreise over, før kunden i det hele tatt prater med en salgsavdeling? Det betyr at mest sannsynlig er nettsiden din det første møtet kunden har med bedriften din - og er derfor det viktigste møtet du har med en potensiell kunde.
Se for deg din drømmeansatt. Vedkommende vet hvordan de skal kommunisere selskapets misjon, engasjere målgruppen, selge, booke møter og kan enkelt tilpasse seg til markedet dere opererer i. I tillegg kan vedkommende være på jobb 24/7, 365 dager i året.
Det kan nettsiden din potensielt gjøre for deg. Nettsider har blitt bedrifters nye resepsjonister og førsteinntrykk. Det er jo tross alt nettsiden din som er ute og markedsfører firmaet ditt.
Typiske feil man gjør på en nettside
Nettsiden prater bare til de som vil “ta kontakt”
Ikke glem at 75 % av en kjøpsreise er over før en kunde i det hele tatt tar kontakt. Sørg for at dere ikke mister potensielle kunder på grunn av få konverteringspunkter.
Manglende UX og konverteringsoptimalisering = ikke tilpasset kjøpsreisen
Mangel på system til å jobbe med A/B-testing av ulike innholdstyper på nettsiden, gjør det vanskelig å se hva som funker og hva som konverterer flest besøkende til leads. Dermed blir vanskelig å optimalisere for den digitale kundereisen.
For få inngangsmuligheter til nettsiden
Før en B2B-kjøper har en interaksjon med en nettside, har vedkommende foretatt i snitt 12 søk på nett (Google). Food for thought.
Personalisering uteblir ofte på grunn av manglende data
Med nok data og riktig CMS er personaliseringmulighetene uendelig. Du kan for eksempel vise ulike versjoner av nettsiden din til eksisterende kunder versus de som aldri har vært på den før.
Andre muligheter å segmentere basert på: listemedlemskap i CRM, kjøpsreise, demografi som språk, enhetstype, inngang fra sosiale medier eller e-post. Mulighetene er mange!
Nettsiden oppdateres for sjeldent
En utfordring for mange er at IT eller en webredaktør må kobles på for å gjøre små endringer. Det er dessverre slik at CMS ofte blir valgt for å tilfredsstille prosessen opp mot lansering, fremfor å løse for de som faktisk skal bruke det og til å jobbe kontinuerlig med kampanjer og pågående markedsarbeid.
Tips til hvordan du kan få en salgsutløsende nettside
Ofte er det første steget til en salgsutløsende nettside å tilpasse siden til kundens kjøpsreise. Det er ikke vanskelig å få til, men krever likevel noen grep.
1. Snakk med salg
Kommunikasjonen mellom salg og markedsføring må prioriteres. Mest sannsynlig sitter salgsavdelingen på verdifull informasjon om kundene og deres kjøpsprosess. Er det noe dere kan gjøre på nettsiden som kan støtte salg?
2. Chatbot
Bruk chatbotten til møtebooking, henvendelser, FAQs, til å foreslå innhold eller til klassisk kundeservice. En chatbot kan gjøre mye mer enn du tror.
3. Du selger ikke et prosjektlederverktøy, du selger peace of mind
Et problem er at bedrifter ofte prater mye om seg selv i kanalene sine - og det skal de gjøre - men mange glemmer å sentrere innholdet sitt etter problemene kundene trenger å få løst. Hvordan kan ditt produkt eller tjeneste lette hverdagen eller forbedre virksomheten til kundene dine?
4. Innhold er nøkkelen til personalisering og salgsoppfølging
Sørg for at du har innhold til hvert steg i kjøpsreisen. Innhold som svarer på det kunden lurer på er ikke bare kjøpsvennlig, men en inngangsport til nettsiden din og en mulighet for vedkommende til å legge igjen informasjon som du kan bruke senere til oppfølging og personalisering.
5. Ikke la eksisterende kunder gå i glemmeboka
“Review sites” begynner å bli like gjeldene innenfor B2B som det er innen private kjøp, og derfor er det viktig å holde eksisterende kunder fornøyde. Det er veldig sjeldent at man booker et hotell med lav rating, så hvorfor skal man ansette en revisor på vegne av firmaet, som ikke har en høy rating.
Gjennom relevant innhold, kan nettsiden bli brukt til å supplere den gode kundeopplevelsen gjennom hele kundeforholdet.
6. Bruk nettsiden din til å redusere antall supporthenvendelser
Fra et serviceperspektiv kan du bruke nettsiden din til å publisere brukermanualer, FAQs og annen nyttig informasjon som kan redusere antall henvendelser til kundeservice = du kan spare penger på support eller frigjøre tid til annet verdiskapende arbeid.
Nettsiden din kan være mye mer enn bare en rasteplass for kontaktinformasjonen deres. Når dere allerede har en nettside, bruk den for alt den er verdt til kommunisere, prospektere og innhente informasjon om potensielle kunder.