Om snaue fem måneder er det duket for Arendalsuka 2023. Uavhengig av om du deltar eller planlegger arrangement, er dette en ypperlig anledning til å være synlig og vise tilstedeværelse gjennom strategisk innholdsproduksjon av høy kvalitet. Kanskje dette er året for å teste podcast?

Podcast er og forblir et innholdsformat som fenger og engasjerer. Derfor stiller vårt produksjonsteam fra TRY i år med full lyd- og kamerarigg for podcastproduksjon. Her er våre beste tips til hvordan du kan bruke podcast både før, under og etter årets politiske festival.

 

1) Promoter egne arrangement med lyd

De som klarer å skape blest og godt oppmøte på sitt arrangement under Arendalsuka er gjerne de som klarer å pirre nysgjerrigheten til målgruppen i forkant. I et strategisk promoteringsløp er podcast en god kanal å benytte seg av. Undersøkelser viser at én av fire utfører en handling etter å ha hørt reklame i podcast. Podcastlyttere har dessuten økt sannsynlighet for å oppsøke merkevarer i sosiale medier.

Å lage podcastepisoder på relevante temaer allerede nå, kan være et effektivt grep for å posisjonere merkevaren din i forkant av Arendalsuka. Aktuelle episoder vil også kunne øke engasjementet hos målgruppen og skape interesse for eventuelle arrangementer.

 

2) Nå ut til de som ikke er der fysisk

Å spille inn podcast under Arendalsuka gjør det mulig å nå de som ikke er der. Med tilpasset og målrettet podcastinnhold kan du være synlig for en målgruppe som ikke er på Arendalsuka.

Ifølge Den store podrapporten svarer 48 prosent av folk mellom 20 og 39 år at de lytter til podcast hver eneste uke. Det gjør podcast til en god kanal når du skal nå samfunnsengasjerte unge mennesker og bransjefolk.

Ved å være en som tilbyr «årets Arendalsuka på ørene» blir du en tydelig avsender av aktuelt innhold. Men husk at også aktuelt innhold bør ha en god innpakning og skille seg ut i mengden av andre podcaster.

 

3) Podcast med video

Ifølge en amerikansk studie foretrekker hele 46 prosent av podcastlyttere podcaster med video. Å lage en fullverdig podcast-episode som også tar i bruk enkel videoproduksjon har derfor åpenbare fordeler.

Podcast med videoproduksjon er en kombinasjon som kan brukes klokt, og som kan ha store synergieffekter når du har et reflektert forhold til hva målet ditt er. En slik episode kan strømmes i sin helhet, men også klippes ned til kortere videoer som kan brukes i etterkant, både til oppsummering og promotering.

Husk at dere ikke trenger en egen podcastkanal. Podcastinnhold, spesielt med video, lever godt på både sosiale medier, Youtube og egne nettsider.

Bli inspirert av siste nytt fra TRY-huset gjennom ekspertinnhold, invitasjoner til arrangementer, inspirerende arbeid – og nye metodikker og tjenester vi tilbyr.

4) Lag godt innhold og ha en plan

Finn ut på forhånd om du skal lage en enkeltstående episode eller en serie med episoder. Vil du skape engasjement hos en spesifikk målgruppe? Da kan du bruke innsendte spørsmål, eller ta i bruk meningsmålinger i sosiale medier, og ta diskusjonen i én eller flere podcastepisoder.

Podcast er et format med stort kreativt spillerom. Med en podcast du kommer tett på lytteren, med uavbrutt oppmerksomhet og lang lyttetid. Dette gir deg som avsender enorme muligheter til å slippe lytteren nærmere innpå, og til å bygge sterke relasjoner og assosiasjoner til merkevaren deres.  


5) Bruk Arendalsuka for det den er verdt

Arendalsuka er en unik mulighet til å skape innhold du ellers ikke ville fått produsert, og som du ville brukt mye tid på å planlegge. Bruk denne store møteplassen til å hanke inn spennende gjester, snakke om dagsaktuell tematikk og være med på å sette agendaen.

Synlighet under Arendalsuka er kanskje viktigere nå enn på flere år, ettersom det i september er kommunestyre- og fylkestingsvalg.

 

Ønsker du å finne ut mer om hvordan du kan utnytte podcast før, under og etter Arendalsuka? Vi i TRY hjelper med alt fra utvikling og strategisk rådgivning til innspilling av fengende episoder.

 

Ta kontakt med oss for å komme i gang: podkast@try.no

 

Les mer om podkasttjenesten til TRY her.