image

Merete Skogrand Innholdsredaktør, TRY Råd

Merete@try.no

TRY Råd

Merete Skogrand er innholdsredaktør i TRY Innhold og hun brenner for engasjerende historier. Merete kan bidra med alt fra enkle innholdsideer til større innholdsløp, og knytter gjerne innholdet opp mot overordnede kommunikasjonsmål, -strategier og PR-planer.

 

Hun har 12 års erfaring fra Dagbladet, som avdelingsleder for Kulturavdelingen, reportasjeleder for Pluss, Magasinet og Helgeavisa, og som journalist. Skogrand har jobbet med alt fra store nyhetshendelser innen nyhet, sport og kultur på nett, papir og web-tv, til feature og stoff til Dagbladets premium-tjeneste på nett. Ideutvikling, kvalitetssikring og planlegging av korte og lange journalistiske løp har alltid vært en del av arbeidshverdagen, og Skogrand har derfor svært god kjennskap til hvordan mediene fungerer.

 

Skogrand er opptatt av formidling med enkle ord og et språk som flyter, og liker å bruke emosjoner for å bevege. Med sin solide journalistiske kompetanse skaper hun gode og gjennomarbeidede innholdsstrategier, som er enkle å forstå og lette å bruke. Hun ser de små detaljene, så vel som de lange linjene, og sikrer leveranser av høy kvalitet og en helhet i uttrykket.

 

I 2019 kom Skogrand på andreplass i European Press Prize, som ofte omtales som EM i journalistikk. Prisen fikk hun for reportasjen «Ingers siste ønske» i kategorien best fortalte historie. Skogrand har en tofaglig bachelorgrad i medieproduksjon og drama/teater fra NTNU, samt masterstudier i teatervitenskap fra UiO.