Ny identitet og nettside

Kundehistorie

Liquid barcodes

Frame 36

Selskapet

Industri

Plattformteknologi 

Selskapets størrelse

101-200 ansatte

 

Leveranse

Identitetsarbeid

Nettsidedesign

Kommunikasjon


 

Tidsperspektiv

4 måneder

Kunden

Liquid Barcodes er et internasjonalt selskap som utvikler og selger lojalitetsplattformer til dagligvareforretninger som 7-Eleven, Circle K, Narvesen og Jordbærpikene.

Utfordringen

Liquid Barcodes ønsket å ta en større posisjon i markedet og visste at en ny, moderne identitet, var en viktig faktor inn i dette arbeidet. Med en bred produktportefølje og komplekse leveranser, møtte de utfordringer i kommunikasjonen av hvem de er og hva de gjør. 

Resultatet

TRY Dig kom inn som en partner, og skapte en ny digital identitet og kommunikasjonsstrategi for nettsiden. Det gjennomgående temaet for både design og kommunikasjon spiller på at Liquid Barcodes bringer «the future of loyalty», og teksten er livet opp med små ordspill flettet innimellom, som er knyttet til rakett- og romfartsdesignet.

visuellt element

Hva er en digital styleguide?

En styleguide består av blant annet farge- og fontvalg, designelementer, illustrasjoner av elementer i bruk og retningslinjer for bruk. En slik styleguide sikrer en rød tråd i all digitalt design, og gir et profesjonelt uttrykk hos en merkevare. 

Slik gikk vi frem

Da vi utviklet den digitale styleguiden til Liquid Barcodes tok vi utgangspunkt i den eksisterende profilmanualen. Font og farger ble oppdatert for å gi et mer fargerikt og lekent utrykk. Sammen med ikoner, illustrasjoner og andre elementer har Liquid Barcodes mulighet til å lage variert men likevel helhetlig kommunikasjon.

 

Styleguiden ble utviklet i Figma og fungerer som en levende profilmanual på nett. Den oppdaterte guiden brukes også som grunnlag for arbeid med brosjyrer, annonser, profilklær og andre ikke-digitale flater. En slik styleguide sørger for at oppdateringer knyttet til det visuelle er oppdatert til en hver tid og lett tilgjengelig

produktsider

- Vi opplevde prosessen med TRY Dig som lærerik, morsom og effektiv. Teamet forstod visjonen til selskapet og turte å utfordre oss. Resultatet tok merkevaren til nye høyder, og gir oss en unik posisjon i tiden fremover.

— Mats Danielsen, CEO i Liquid Barcodes
image 19
image 18
image 17
image 20

Valg av designelementer

I styleguiden utarbeidet vi en stil som bygget videre på en sterk assosiasjon til både navn, produkt og kultur – nemlig liquid. 

 

Et viktig designelement for å forsterke denne assosiasjon var "blobs", som ble et gjennomgående virkemiddel. 

Kommunikasjon og nettsidearbeid

Forsiden er det første du ser, og skal raskt fortelle hvem selskapet er og hva de gjør. Det skal være intuitivt hva neste steg er, og siden skal deretter ha naturlige konverteringspunkter. 

 

Vi ønsket at teksten skulle være «short and sweet», men likevel presis og informativ. Samtidig skulle den spille på lag med designet, og ivareta Liquid Barcodes’ «tone of voice»; dette er en innovativ, dyktig og gøyal gjeng som vil snakke med deg – ikke til deg.

 

Vi konsentrerte oss om å beskrive de fire kategoriene på en lettfattelig og engasjerende måte. Hovedfokuset var å kommunisere hvordan produktene kan hjelpe Liquid Barcodes kunders virksomhet med å vokse, og i tillegg knytte det mot eksisterende fagstoff, som salgs- og markedsføringsmodeller og strategier.

Free iPad Mockup 1
3D Web Presentation Mock-Up 1
Leveranse
  • Digital styleguide
  • Nettsidedesign
  • Tekst og innholdsproduksjon

En god styleguide gir et godt og viktig grunnlag for videre kommunikasjon av en merkevare. Den sikrer kontinuitet og et profesjonelt ytre. Vi tar gjerne en uforpliktende prat om hvordan et slikt prosjekt kan skape verdi for ditt selskap. 

Teamet bak
Arinbjørn Kuld

Arinbjørn Kuld

UX-designer

Julia Kuhley

Julia Kuhley

UI-designer

sarah

Sarah McDonald Gerhardsen

Innholdsprodusent

Kontakt oss

Har du et prosjekt i tankene? La oss ta en prat.