Åshild Mathisen Seniorrådgiver, TRY Råd

+47 930 27 788

aashild@try.no

TRY Råd

Åshild Mathisen har bakgrunn fra Kristelig Folkeparti, blant annet som politisk rådgiver i Miljøverndepartementet under Knut Arild Hareide og informasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe. Mathisen har omfattende erfaring med omdømmebygging, posisjonering og krisekommunikasjon.

Mathisen jobbet i KrF under store politiske prosesser som barnehageforliket i 2003, gasskraftsaken som førte til sentrumsregjeringens avgang i 2000 og det historiske budsjettforliket mellom Bondevik II og Arbeiderpartiet i 2004. Hun har også bistått kunder i strategisk kommunikasjon som rådgiver i byråene JKL og Burson-Marsteller.

Mathisen har vært kommentator i en rekke aviser, inkludert VG, DN og Morgenbladet. Hun var direktør for samfunnskontrakt i NRK med ansvar for politisk påvirkning og kommunikasjon da ny stortingsmelding om NRK ble utarbeidet. Som første kvinnelige redaktør i Vårt Land staket hun ut en ny kurs for avisen for å nå en bredere lesergruppe. Hun iverksatte en omfattende omorganisering, nedbemanning og redaksjonell omlegging for å digitalisere avisen og skape nye inntekter.

Åshild Mathisen er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo med mellomfag i engelsk språk og litteratur.